23 januari

Basware om samarbetet med RecPro

Nyhet

Herman von Greiff, Country Manager på Basware AB, berättar om samarbetet med RecPro.

Basware hjälper företag över hela världen att kontrollera och minska kostnader, hantera utgifter och skapa prognoser för tillväxt. Med hjälp av nätverksbaserade lösningar och tjänster för inköp-till-betalning kan kunder utföra och ta emot betalningar enklare och snabbare. Basware hjälper även till med att ersätta pappersfakturor med e-fakturor och förenkla e-inköpen.

Utmaningen - Basware stod under våren 2017 inför en utmaning inom rekrytering med flertalet öppna positioner. Merparten av dessa öppningar var nyckelpositioner med stor inverkan på företagets verksamhet, vilket ställde höga krav på både kompetens och personlighet hos kandidater.

Lösningen - Istället för att lägga ut dessa uppdrag på en eller flera externa rekryteringsfirmor valde Basware att anlita RecPro för att i projektform lösa behovet på plats i egna lokaler.

Resultatet – Inom 3 månader var merparten av rekryteringsbehovet löst till en kostnad 30% lägre än det traditionella alternativet – att upphandla extern rekryteringshjälp.

Herman, vad är viktigt för dig när du rekryterar personal?
Först och främst tror jag det är viktigt att personen som anställs inte bara kommer in med rätt kompetens för att klar arbetet utan även har en personlighet som passa in i gruppen. Det går alltid att lära sig tjänster och produkter i efterhand om det saknas kunskap inom ett visst område. En lämplig personlighet går dock inte att träna sig till och därför är den alltid helt central. Hur pass nyfiken är personen? Har personen drivet och uthålligheten som krävs? Kommer man att klicka med de övriga individerna i teamet? Jag startar alla rekryteringar med ett grundligt samtal kring teamet idag och vad vi tror vi skulle behöva komplettera med för att få extra skärpa.

Hur tyckte du samarbetet med RecPro fungerade? 
För mig fungerade samarbetet med RecPro föredömligt. Vi var i en situation där vi behövde rekrytera många personer till olika funktioner under relativt kort tidsfönster. För att detta skulle vara möjligt vände jag mig till RecPro som inte bara kan hitta bra kandidater utan även förstår vad jag vill åstadkomma samt visionen i företaget. Det är viktigt för mig att dem som representerar Basware och tar den första kontakten med potentiella kandidater till oss vet vad vi håller på med och säljer in oss på bästa sätt. I det här avseendet har jag stor tillit till RecPro. Det är därför jag återkommande arbetar med dem, för de kan vara den förlängda armen jag som verksamhetsledare behöver.

Vad är din syn på det upplägg som vi på RecPro erbjuder? 
I och med att vi behövde flera personer på ett bräde upplevde jag att RecPro teamsammansättning passade oss perfekt. Teamet från RecPro var till stor del i våra lokaler under hela rekryteringsprocessen vilket underlättade kalibreringen runt kandidatprofilerna. Det faktum att RecPro var på plats hos oss öppnade även upp för samtal kring potentiella kandidater i de övriga anställdas nätverk på ett sätt som jag inte upplevt förut. Detta resulterade i att vi anställde två personer som kom ifrån nätverk vi annars inte hade haft koll på – vilket sparade oss både tid och pengar.

Herman VG

//Herman von Greiff, Country Manager, Basware AB

För mer information om Basware, se www.basware.se

Är du intresserad av hur vi på RecPro kan hjälpa dig? Kontakta oss på contact@recpro.se


Visa fler