25 november

DEK Technologies vässar sin TA-funktion

Nyhet

Magnus Sedlacek, VD, berättar om hur DEK Technologies har lyft rekryterings- och Employer Branding-arbetet till nästa nivå.

Vad arbetar ni med på DEK Technologies?
DEK Technologies är ett Australiensiskt ingenjörs- och konsultbolag med över 400 anställda och kontor över hela världen. Vi erbjuder både team och enskilda konsulter inom mjukvaruutveckling. Vi är ett agilt bolag och jobbar med kunder och nationaliteter från hela världen. I Sverige så levererar vi ingenjörsteam till Ericsson, Klarna, Edgeware och Ping Pong.

Vad var er utmaning inom Talent Acquisition?
Vår verksamhet har expanderat de senaste åren och har haft ett konstant behov av att rekrytera fler duktiga ingenjörer. Vi har haft en hel del olika lösningar för rekrytering - vi gjort det själva, hyrt in en konsult som sköter rekrytering och Search på plats, och köpt rekryteringstjänster av externa bolag.

Vi visste inte riktigt hur vi skulle vidareutveckla vårt rekryteringsarbete och Employer Branding hade vi inte hunnit jobba med. Vi behövde helt enkelt få ta del av beprövade metoder och hjälp med att arbeta fram en plan för hur vi skulle jobba med rekrytering och Employer Branding.

Varför valde ni att anlita RecPro? 
Vi blir dagligen kontaktade av olika företag som sysslar med rekrytering och alla dessa företag har den ”perfekta” lösningen för just oss. Anledningen till att vi anlitade RecPro var för att vi behövde mer kunskap och förståelse för hur vi ska jobba med rekrytering och Employer Branding.

Hur blev resultatet?
Vi på DEK Technologies är supernöjda med resultatet. Nu har vi en strategi för hur vi ska jobba med rekrytering och Employer Branding - vilka steg som ska tas och när de ska tas.
 
Vad skulle du säga till andra som står inför liknande utmaningar?
Vi kan verkligen råda alla bolag/organisationer som står inför liknande utmaningar att ta ett steg tillbaka och tänka igenom hur man långsiktigt ska jobba med sin kompetensförsörjning. Och att ta hjälp utifrån för att se över rekryterings- och Employer Branding-arbetet. Det som verkligen kostar pengar är en icke fungerande rekryteringsfunktion, inte en dags workshop.

//Magnus Sedlacek, VD DEK Technologies Sweden AB
 
Mer info om DEK Technologies hittar du här:
https://www.dektech.com.au/sweden/
https://dektech.teamtailor.com/
https://www.facebook.com/dektech.se/
www.instagram.com/dektech.se

Är du intresserad av hur vi på RecPro kan hjälpa dig? Kontakta oss på contact@recpro.se

Visa fler